
علائم هفته به هفته بارداری (سه ماهه دوم)
در مقاله قبلی به علائم بارداری در سه ماهه اول اشاره کردیم (برای مطالعه آن اینجا کلیک کنید). در ادامه این مقاله قصد داریم علائم هفته به هفته را در سه ماهه دوم بارداری بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
هفته چهاردهم
اکنون رسماً وارد سه ماه دوم بارداریتان شدهاید. بسیاری از زنان از این زمان تا چند هفته آینده، افزایش اشتها، بالا رفتن سطح انرژی و میل جنسی بیشتر را گزارش میکنند. پس سعی کنید با شروع یک برنامه تناسباندام زیر نظر پزشکتان، از این روزهای لذتبخش نهایت استفاده را ببرید و اتاق کودکتان را آماده کنید.
هفته پانزدهم
سهماهه دوم بارداری با چند علامت عجیب همراه است. ممکن است در این دوران گرفتگی بینی (به دلیل افزایش خون در غشاهای مخاطی)، گرفتگی عضلات پا و حساس شدن لثههایتان را تجربه کنید. ازآنجاکه هورمون ریلکسین باعث شل شدن رباطهای شما میشود، ممکن است در این مرحله از بارداری بیشتر از قبل احساس بداندام بودن کنید.
هفته شانزدهم
حدود 90 درصد از زنان باردار، تیره شدن پوست در اطراف نوک سینه، قسمت داخلی ران، زیر بغل و ناف را تجربه میکنند. گاهی اوقات تیرگی پوست تا گونهها و بینی نیز گسترش مییابد که به آن «ماسک بارداری» میگویند. بهویژه اگر پوستتان تیره باشد این موضوع بیشتر به چشم میآید.
هفته هفدهم
در این زمان تجربه کمردرد، اجتنابناپذیر است (این درد نیز به خاطر هورمونهای بارداری ایجاد میشود). همچنین اگر در این دوران بیشازحد معمول دچار فراموشکاری میشوید، نگران نباشید. این موضوع به خاطر «مغز فراموشکار بارداری» رخ میدهد و کاملاً طبیعی است. مزیتی که این هفته از بارداری دارد این است که مادران لگدزدن کودک خود را احساس میکنند، پس گوشبهزنگ لگدهای فرزند دلبندتان باشید.
هفته هجدهم
در این هفته شکم شما قطعاً تغییرات بارداری را نشان میدهد و سینههایتان جهت آمادگی برای شیردهی، متورم شدهاند. انتظار داشته باشید که تا زمان زایمان، بهطور منظم وزنتان زیادتر شود (معمولاً باید نیم کیلوگرم در هر هفته اضافه کنید). ممکن است به خاطر این اضافهوزن سریع، چند ترک روی شکمتان ظاهر شود.
هفته نوزدهم
در طول سهماهه دوم، برخی از زنان سوزش معده را تجربه میکنند، زیرا هورمونهای بارداری، اسفنکتر تحتانی مری را شل میکند. سعی کنید وعدههای غذاییتان را کوچکتر کنید و بعد از خوردن غذا کمی در حالت ایستاده بمانید. همچنین از خوردن مواد غذایی اسیدی، چرب و تند اجتناب کنید. یکی دیگر از علائم احتمالی، یبوست است که به خاطر فشار جنین روی روده ایجاد میشود.
هفته بیستم
در این هفته ممکن است کوچولوی شما حسابی جنجال به پا کند. لگدهای جنین در شکمتان شبیه به لرزیدن است. همچنین در این دوران، گرفتگی عضلات پا، تورم در دستها و پاها، خشکی چشمها، رگهای واریسی و مشکلات خواب شایع است.
هفته بیست و یکم
اگرچه ممکن است پیشازاین نیز درد لیگامان گرد را تجربه کرده باشید، اما با رشد جنین، این درد بیشتر میشود. با بزرگ شدن رحم، لیگامان گرد (رباط گرد) نیز کشیده میشود و تحتفشار قرار میگیرد. درنتیجه یک درد شدید شبیه به سیخ زدن را در ناحیه شکم، لگن و کشاله رانتان احساس میکنید. رحمِ در حال رشد ممکن است ریههایتان را نیز تحتفشار قرار دهد و تنگی نفس ایجاد کند.
هفته بیست و دوم
اگرچه در حال افزایش وزن هستید، اما در این هفته احتمالاً زیباتر از همیشه به نظر میرسید. بارداری، اغلب باعث میشود موهایتان براق و ضخیمتر شود و ناخنهایتان سریعتر رشد کند؛ زیرا بدنتان در حال ذخیره مواد مغذی اضافه است؛ اما در کنار اینها ممکن است خشکی پوست و ایجاد ترک روی شکمتان را تجربه کنید؛ زیرا شکمتان دائماً در حال بزرگ و کشیده شدن است.
هفته بیست و سوم
بزرگ شدن دائمی شکمتان ممکن است باعث بیرون زدن نافتان شود، اما مطمئن باشید پس از زایمان به حالت طبیعی بازمیگردد. در طول این زمان، احتمالاً با گرفتگی عضلات پا، فراموشکاری، کمردرد، افزایش ترشحات، یبوست، سردرد، ترکهای پوستی و سایر علائم سهماهه دوم بارداری مواجه خواهید شد.
هفته بیست و چهارم
درحالیکه میل جنسی در برخی از زنان ممکن است هنوز بالا باشد، اما برخی دیگر در این زمان متوجه کاهش آن در خود میشوند. آنها ممکن است احساس درد و خستگی زیادی داشته باشند و اصلاً تمایلی به برقراری رابطه جنسی نداشته باشند. سایر علائم بارداری در این دوران عبارتاند از: سوزن سوزن شدن دستها، خونریزی لثه، خروپف ناشی از تورم غشاها و افزایش وزن بارداری.
هفته بیست و پنجم
آیا احساس میکنید دستتان سوزن سوزن یا بیحس میشود؟ ممکن است دچار سندروم تونل کارپال شده باشید که در اثر تورم و تجمع مایعات در مچ دست ایجاد میشود. این احساس پس از زایمان از بین میرود. ضمناً سعی کنید روی دستتان نخوابید و در طول روز مچ دستتان را تکان دهید.
هفته بیست و ششم
ممکن است با نزدیک شدن به سهماهه سوم، خوابیدن برای شما سخت شود. این مشکلات خواب میتواند به علت اضطراب، گرفتگی عضلات پا یا تکرر ادرار پیش میآید. همچنین ممکن است خارش دستوپا را در اواخر سهماهه دوم تجربه کنید. خارشهای خفیف معمولاً بیخطر هستند و با آنتیهیستامین؛ پمادها یا لوسیون های آرامبخش درمان میشود؛ اما خارش شدید میتواند نشانه اختلال کبدی به نام کلستاز بارداری باشد که به مراقبتهای پزشکی نیاز دارد.
هفته بیست و هفتم
علاوه بر کمردرد و گرفتگی عضلات پا، برخی از زنان در سهماهه دوم بارداری به هموروئید مبتلا میشوند. این سیاهرگهای خارشدار و متورم به دلیل افزایش جریان خون در رکتوم به وجود میآیند و ممکن است با یبوست تشدید شوند. درد و خونریزی حاصل از هموروئید را میتوان با کمپرس یخ، در تشت آب نشستن یا پدهای نارون کوهی تسکین بخشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوران بارداری به اپلیکیشن نی نی پا مراجعه کنید.
از سایت www.parents.com
مترجم: مرضیه قریشی