
علائم هفته به هفته بارداری (سه ماهه سوم)
در مقاله قبلی به علائم بارداری در سه ماهه دوم اشاره کردیم (برای مطالعه آن اینجا کلیک کنید). در ادامه این مقاله قصد داریم علائم هفته به هفته را در سه ماهه دوم بارداری بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
هفته بيست و هشتم
به سهماهه سوم بارداریتان خوش آمدید. با نزدیک شدن به خط پایان حاملگی، ازنظر فیزیکی احساس خستگی و ناراحتی میکنید. درد و بیتابی در این دوران شایع است، برخی از زنان در این زمان دچار اختلال در عملکرد التصاق شرمگاهی میشوند (SPD) که این مشکل زمانی اتفاق میافتد که رباطهای اطراف استخوان شرمگاهی نرم و شل میشود.
هفته بیست و نهم
همانطور که بدنتان آماده شیردهی میشود، ممکن است متوجه نشت آغوز متمایل به زرد از سینههایتان شوید. این مایع بهعنوان پیش مقدمه شیر مادر عمل میکند و به بدن کودکتان کمک میکند تا با زندگی خارج از رحم سازگار شود.
هفته سیام
احساس خارش، تورم، درد و سوزش معده هنوز فروکش نکرده است. ترکهای پوستی نیز در این دوران احتمالاً آشکارتر میشوند. نمیتوان از بروز این رگههای قرمز یا صورتیرنگ جلوگیری کرد، اما نگران نباشید زیرا پس از زایمان بهطور قابلتوجهی محو میشوند.
هفته سی و یکم
احتمالاً از اینکه برخی از علائم را پشت سر گذاشتهاید، هیجانزده بودید؛ اما در این دوران برخی از آنها دوباره سروکلهشان پیدا میشود. بهعنوانمثال، سینههایتان به دلیل آماده شدن برای شیردهی حساستر میشود، به دلیل قرار گرفتن جنین در قسمت پایین لگن، تکرر ادرار دارید و با کوچکترین فعالیتی احساس خستگی میکنید. صبور باشید، چند هفته بیشتر باقی نمانده است.
هفته سی و دوم
بعد از هفته بیستم بارداری، بدنتان احتمالاً «انقباضات تمرینی» به نام براکستون هیکس را ایجاد کند. این انقباضات بهصورت گرفتگی یا سفت شدن رحم خود را نشان میدهند و اغلب با پیش رفتن دوران بارداری ظاهر میشوند. انقباضات براکستون هیکس معمولاً بین 30 ثانیه تا 2 دقیقه طول میکشد و با تغییر وضعیت مادر متوقف میشوند. اگر انقباضات شدیدتر و مکرر داشتید، حتماً با پزشکتان مشورت کنید، زیرا ممکن است دچار زایمان زودرس شوید.
هفته سی و سوم
کودک شما در حال رشد و بزرگتر شدن است و همچنان به اندامهای داخلیتان فشار میآورد. نتیجه این فشارها چیست؟ بیاختیاری ادرار یا نشت ادرار، تنگی نفس، سوزش معده و ناراحتی عمومی.
هفته سی و چهارم
چند هفته دیگر باید علائم بارداری را تحمل کنید، پس از آن نوزادتان در آغوش شماست. چیزی نمانده تا از علائمی مثل کمردرد، یبوست، ترشح از سینه، هموروئید، تاری دید، احساس خستگی، سردرد، تورم یا سوزش معده خلاص شوید. در این دوران لگدزدن کودک به داخل شکمتان را نیز احساس میکنید.
هفته سی و پنجم
با نزدیک شدن بهروز زایمان، انقباضات منظم براکستون هیکس بیشتری را تجربه خواهید کرد. باید بدانید چگونه این دردهای تمرینی را از انقباضات واقعی متمایز کنید. در این هفته افزایش وزن شما احتمالاً به بیشترین حد ممکن میرسد و همچنین ممکن است بیخوابی شدیدی را تجربه کنید.
هفته سی و ششم
کوچولوی شما در حال حرکت و جنبوجوش است. حدود دو تا چهار هفته قبل از زایمان، کودکتان در ناحیه لگنی قرار میگیرد. این موضوع باعث میشود از فشار روی اندامهای داخلی شما کاسته شود و نفس کشیدن برایتان آسانتر شود.
هفته سی و هفتم
موقعیت جدید کودکتان ممکن است منجر به احساس ناراحتی در قسمت لگن و یا فشارهای شکمی شود. در این دوران ممکن است پس از رابطه جنسی لکه بینی مختصری را تجربه کنید؛ اما نگران نشوید، این لکه بینی احتمالاً در اثر بزرگ شدن و حساس شدن دهانه رحم شما اتفاق میافتد. اگر خونریزی شدید داشتید حتماً به پزشکتان مراجعه کنید، زیرا ممکن است برای جفت مشکلی به وجود آمده باشد.
هفته سی و هشتم
حدود هفته سیوهفت یا سی و هشتم بارداری، اکثر زنان باردار موکوس پلاگ (تجمع ترشحات مخاطی) خود را از دست میدهند؛ بهعبارتدیگر، یک بافت توپ مانند از مواد مخاطی وجود دارد که دهانه رحم شما را مسدود کرده تا از کودک در برابر میکروبها محافظت کند. حدود دو هفته قبل از زایمان این درپوش شروع به جدا شدن میکند و بهصورت ترشحات صورتیرنگ غلیظ یا خونی تخلیه میشود.
هفته سی و نهم
اگر کیسه آب شما پاره شود، متوجه خیسی در بین پاهایتان میشوید که به علت جاری شدن قطرهقطره مایع آمنیوتیک از واژن است. سایر علائم اولیه زایمان عبارتاند از: انقباضات منظم، فشار لگنی، کمردرد و احساس بیقراری. زایمان زودتر از موعد ممکن است ساعتها طول بکشد؛ بسیاری از پزشکان توصیه میکنند زمانی که انقباضات هر 5 دقیقه یکبار اتفاق میافتد، یک دقیقه طول میکشد و تا یک ساعت این روند ادامه دارد، به بیمارستان مراجعه کنید (قانون 5-1-1).
هفته چهلم
تا زمان تولد نوزادتان، علائم بارداری مانند بیخوابی، تورم، تکرر ادرار و ناراحتی در قسمت لگن را تجربه میکنید. اگر برای عمل سزارین برنامهریزی کردهاید، احتمالاً ظرف چند روز یا چند هفته آینده اتفاق میافتد.
هفته چهل و یکم
فکر اینکه نوزاد دیررس باشد، اضطراب و بیقراری ایجاد میکند، اما تسلیم این احساسات نشوید و صبور باشید. توجهتان را روی علائم زایمان متمرکز کنید. نوزادتان را بهزودی در آغوش میگیرید.
هفته چهل و دوم
بیشتر نوزادان در عرض دو هفته تا موعد مقرر متولد میشوند، اما اگر دکتر نگرانی خاصی داشته باشد، دستور القای زایمان میدهد. در این مدت مراقب علائم زایمان نیز باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دوران بارداری به اپلیکیشن نی نی پا مراجعه کنید.
از سايت www.parents.com
مترجم: مرضیه قریشی